Zvon: SC FC ar vrea să plece la Moreni, cu condiţia ca FC Ploieşti să nu mai joace pe Ilie Oană

Sincer, mi se pare o idioţenie acest scenariu, dar bârfa merită ceva atenţie nu pentru că ar fi adevărată, ci pentru că ascunde o stare de fapt. SC FC Petrolul joacă pe 23 august, adică în etapa a doua, adică foarte devreme, cu FC Ploieşti. Cu o echipă care a dat dovadă an de an de labilitate psihică, neavând prea mulţi susţinători şi lucrând pentru prima dată în ultimii cinci ani sub presiunea ploieştenilor şi a concurenţei, conducerea SC FC are toate motivele să caute o cale de ieşire. De fapt, aceşti oameni au demonstrat an de an că îi enervează concurenţa şi că ar fi dispuşi să facă orice pentru a scăpa de competitori. Din păcate pentru ei, Bercea şi compania nu-şi mai permit să fie incompetenţi şi anul acesta, dacă vor să mai aibă pretenţii la numele de Petrolul. Dacă nu promovează, iar FC Ploieşti o face, atunci echipa SC FC va înceta să mai emită pretenţii la statutul de „echipă fanion”. În aceste condiţii, scenariul care circulă deja inclusiv pe holurile Primăriei Ploieşti ar putea să fi încolţit în minţile bolnave ale hoţilor fotbalului ploieştean.
Am mai spus-o, campania „Petrolul e al nostru” a fost, privită din acest unghi, un succes total. Am reuşit, noi, fostele glorii şi mai ales ploieştenii care vor fotbal adevărat în oraşul lor, nu doar să impunem o echipă, ci să obligăm nişte gunoaie să-şi dorească performanţa. Logic, asta înseamnă stres, înseamnă o tensiune pe care aceşti oameni nu şi-o doreau. De-aia, pot crede că ei caută acum acea cale de ieşire. Cum abandonul îi descalifică total, ei nu mai au, în opinia mea, decât o variantă: să obţină promovarea în prima ligă.
De-asta cred că ideea pe care i-am propus-o primarului, să pună la bătaie un fond de premiere consistent, două, trei sute de mii de euro, pentru echipa care va obţine promovarea,  este cea mai corectă modalitate de a ridica fotbalul ploieştean din mocirla în care l-au tras morenarii.

6 comentarii

  1. Mi se pare corect ca primaru sa puna la bataie niste bani si fie ca echipa cea mai buna care promoveaza sa ii ia si fie ca aceea sa fie reprezentanta ploiestiului…..dar totusi nu cred ca petrolul va juca la moreni cum sustineti voi si nici FC Ploiesti (ca pana la urma asa se numeste…nu se numeste petrolul ’52 sau csm fc ploiesti )pe arena de langa cimitir…totusi abia astept runda a 2-a sa vedem care din cele 2 echipe vor vi mai bune….o sa fie un stadion plin cum n-a mai fost de mult…si atunci o sa vada ploiestenii pe cine merita sa sustina si pe cine nu …pana atunci sa lasam rautatile deoparte si fie ca cel mai bun sa castige…

  2. galbenalbastru

    Nu sunt de acord ca fondul de premiere sa fie data de primarie lui sc wc. la cum ii cunoastem noi , astia ar fi in stare ca pentru 200-300.000 euro sa „aranjeze” promovarea (stiu ei cum) si apoi sa vanda locul…. fondul de premiere ar trebui , intr-adevar , dat , echipei care isi doreste performanta , si deocamdata , aceasta pare a fi numai FC Ploiesti (Petrolul 52) …..

  3. propunerea e chiar de luat in seama numai ca primarul da din umeri si e la fel de dezinteresat ca si ceilalti de pana acum…

  4. Hai ba sa fim seriosi, ca sa promovezi trebuie sa si poti nu doar sa vrei. Voi chiar credeti ca handicapatii astia ai lui bercea sunt in stare sa promoveze? Din partea mea poa’ sa se duca si dracu’ nu doar la moreni. E clar ca au pierdut batalia cu noi, la fel de clar cum e ca au pierdut si lupta ptr. suporteri. Cand noi am jucat ultima etapa intr-o atmosfera pe care ei nu o pot avea nici daca cumuleaza toate meciurile dintr-un campionat, cred ca nu are rost sa mai discutam la capitolul asta. Pe 23 august se vor convinge inca odata ca sunt precum un salam stricat, nu-l vrea nimeni.

  5. la ce primar avem nici nu mai merita sa discutam despre primarie mai promite ceva peste 4 ani

  6. daca va exista fond de premiere, evident ca ar trebui luat de echipa mai buna iar lucruri de genul :pai astia sunt in stare sa promoveze ca sa ia banii mi se par de-a dreptul penibile. daca promoveaza o echipa, bravo ei, desi cred ca ar trebui sa fie o promovare corecta. ca sunt curios, cum stabiliesti ce echipa vrea performanta daca nu iei in considerare performanta? (asta era pentru galbenalbastru)

Adaugă un comentariu