Plângerea penală pentru instigare (prima parte)

Fără alte comentarii, iată cum arată o plângere făcută de cei de la SC FC, pe numele meu, pentru instigare. Am copiat totul intocmai, pentru ca nu m-au lasat sa fac o copie, la Poliţie, ceea ce mi se pare o idiotenie, sa nu poti face o copie xerox dupa o plangere penala care te priveste direct. Asadar greşelile din text, unele spumoase, cum ar fi „excaladarea”, care mi s-a părut fabuloasă, aparţin autorilor, adică unor avocaţi agramaţi care mănâncă şi ei o pâine.

DOMNULE COMANDANT

Societatea S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A., cu sediul social situat în Ploieşti, Str. Gheorghe Doja nr. 2j, bl.45 F3, etaj 8-9, judeţul Prahova, prin Director General Prof. Eduard Alexandru, cu domiciliul ales în vederea constituirii actelor de procedură S.C.A. „Mircea Andrei & Asociaţiicu sediul profesional situat în Bucureşti, str. Alexandru Xenopol nr. 19, etaj 3, ap. 7, sector 1,

În temeiul art. 222 C, pr. pen., formulăm prezenta

PLÂNGERE PENALĂ

împotriva numitului PĂTRARU DRAGOŞ IUSTINIAN, domiciliat în Ploieşti, cu adresa de corespondenţă la sediul Asociaţiei Altphel, str. Şoseaua Vestului nr. 33, Ploieşti, judeţul Prahova,

Pentru săvârşirea infracţiunilor de INSTIGARE PUBLICĂ ŞI APOLOGIA ÎNFRACŢIUNILOR, faptă prevazută şi pedepsită de art. 324 din Codul penal.

În fapt,

În numărul 1143 al cotidianul „Gazeta de Prahova” numitul PĂTRARU DRAGOŞ IUSTINIAN, are o declaraţie la pag. 5, în articolul denumit „Începe „războiul” pentru pentru „Ilie Oană” în care afirmă că: ”SC FC va juca pe „Ilie Oană” doar peste cadavrul nostru! Hoţii care şi-au bătut joc de fotbalul ploieştean să ştie că vom face răboi civil, în Ploieşti, dacă nu încetează cu presiunile politice şi încercările de intimidare. Zece ani, aceşti conducători ne-au arătat de ce sunt în stare. Vrem performaţă, vrem Liga întâi, vrem cupe europene, nu mai vrem să ne rugăm de Bercea să ne primească pe stadionul nostru. Spiritul acesta, al fraţilor Dridea, al lui Mocanu şi Mişu Ionescu, nu poate fi decât al ploieştenilor, nu al unui S.A. al cărei acţionari fac doar performanţă financiară, pentru buzunarele lor, nicidecum performanţă fotbalistică. Să vedem cine iese în stradă pentru ei. Noi ştim câţi suntem!”

Astfel, în cuprinsul declaraţiei sale, domnul PĂTRARU DRAGOŞ IUSTINIAN îndeamnă oamenii la război civil împotriva noastră, viaţa şi integritatea fizică ne este pusă în pericol, prin consecinţele ce pot apărea prin afirmaţia: ”să ştie că vom face răboi civil, în Ploieşti”, completând ulterior: ” Să vedem cine iese în stradă pentru ei. Noi ştim câţi suntem!”.

Prin îndemnul făcut, domnul PĂTRARU DRAGOŞ IUSTINIAN, făcută prin declaraţia sa:”să ştie că vom face răboi civil, în Ploieşti”, completând ulterior: ”Să vedem cine iese în stradă pentru ei. Noi ştim câţi suntem!”, este incitată populaţia din Ploieşti la fapte de natură a nu respecta legea. Prin îndemnul său, la fapte ce constituie infracţiuni, respectiv instigarea la război civil a populaţiei din Ploieşti, împotriva noastră, ne pot pune în pericol viaţa şi integritatea fizică.

Având în vedere cele de mai sus, apreciem că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de instigare publică şi apologia infracţiunilor, întrucât:

Elementul material al laturii obiective consta în acţiunea de a îndemna publicul prin grai, de a nu respecta legile ori de a nu săvărşi fapte ce constituie infracţiuni, prin cuvintele: ”să ştie că vom face răboi civil, în Ploieşti”, completând ulterior: ” Să vedem cine iese în stradă pentru ei. Noi ştim câţi suntem!”.

Afirmaţiile facute de către domnul PĂTRARU DRAGOŞ IUSTINIAN au avut loc în public – consemnate de către ziaristul Octav preda în articolul intitulat: ”Începe „războiul” pentru „Ilie Oană” din numărul 1143 al cotidianului „Gazeta de Prahova”.

6 comentarii

 1. galbenalbastru

  dar faptul ca la boldesti a pus jandarmii pe noi , nelasand oamenii sa intre la meci , pretextand cu minciuni de genul ca publicul era beat , nu e mai mult decat instigare , ci chiar razboi civil…..?
  Faptul ca a interzis si ca interzice ploiestenilor sa intre pe stadion , ce e?
  De fapt , asa ne trebuie , daca pentru faptele lor , pentru distrugerea fotbalului ploiestean , pentru jignirile pe care le-a adus ploiestenilor si legendelor fotbalului ploiestean , pentru mutarea echipei pe alte meleaguri (motivand ca sunt injurati de spectatori , dar fara sa-si puna intrebarea elementara :de ce sunt injurati ?) , nu i-am putut face „persona non grata” in Ploiesti….

 2. stii ce este insa mai trist? faptul ca unii dintre asa zisii fani (nu spun ca nu exista si fani cat se poate de reali) se comporta in asa hal in parca chiar ar vrea sa faca razboi.
  oricum, cata vreme nu ai spus nimanui sa omoare, bata sau mai stiu eu ce pe bercea, alexandru sau luca cred ca nici un judecator normal nu ii va lua in seama. bine, s-ar putea sa se gaseasca si ceva anormali ca sunt pline tribunalele de ei dar ma gandesc ca pana la urma (sper sa nu ajungi la curtea suprema, totusi) te alegi doar cu enrvarile inerente unui proces. dar macar se enerveaza si ei.

 3. Vai….:))……….astia nu au auzit de METAFORA??:)))

 4. cristi_berlin

  Dragos daca iti cer ei daune morale de 500K (cat nu face toata echipa aia a lor!), atunci le cerem si noi ploiestenii daune pentru ca au distrus tot ce inseamna fotbal in Ploiesti. Au reusit sa distruga ceea ce au construit niste oameni in decursul vietii lor. Degeaba Petrolul a luat 3 campionate si i-a umilit pe Liverpool cu toata opozitia arbitrilor din acea perioada! Ei au reusit sa distruga un mit. Daca le-am cere daune de 5 mil euro am fi blanzi cu ei, cu toate ca nu merita iertare.
  Pentru Dragos: Daca ce ai scris tu e instigare, atunci unde mai este libertatea presei? Tu ti-ai expus doar punctul de vedere!

 5. galbenalbastru are perfecta dreptate …deci prin ce au facut ei prin a nu ne lasa sa intram pe stadion–>wtf …….PETROLUL REPREZINTA PLOIESTIUL….ei ne`au interzis orashu…..

 6. ce se mai aude cu baiano si mezza raman la echipa?am inteles k ar fi venit si brujan…vreo inf careva???

Adaugă un comentariu