Ce se vede dincolo de căciula președintelui

iohnnis_caciulaA-ți acoperi capul, ca președinte, la un astfel de eveniment, cum a făcut-o Iohannis la aniversarea Unirii Principatelor Române, e, în opinia mea, un gest care arată proastă creștere. Și asta vine de-acasă. Dacă aș fi fost în locul lui Iohannis și m-ar fi văzut mama la televizor, ar fi ajuns la Iași înainte să se termine ceremonia și m-ar fi luat la palme (ar fi fost primele palme pe care mi le-ar fi dat) de față cu toată lumea, spunându-mi: ”ce-i cu aia în capul tău, așa te-am învățat eu? N-ai pic de respect pentru oamenii ăștia?”

Acum, că am lămurit-o pe-asta, să trecem mai departe. Să zicem că președintele e un tip friguros, ipohondru și nu vrea să răcească. Îl înțeleg, și eu sunt la fel, râd prietenii de mine des, pe tema asta. Deci, omul a vrut să-și pună pe cap o căciulă. În ciuda protocolului cerut de o astfel de ceremonie, protocol respectat, după cum puteți vedea pe imagini, de cei mai mulți oficiali. Dar căciula, cine a ales căciula? O căciulă care nici măcar nu-ți acoperă urechile, deci nu prea te ajută să te încălzești.
M-am interesat, nu există la nivelul președinției un consilier vestimentar. Înțeleg că doamna Carmen are mai mulți, dar instituția (ca să vedeți cât de anacronică este) nu dispune de așa ceva, într-o epocă în care imaginea este totul.
Practic, dacă printr-un accident major Mazăre ajungea președinte, ar fi putut să iasă din Cotroceni îmbrăcat în uniformă nazistă, nu i-ar fi zis nimeni nimic. ”Heil, domnule președinte”, i-ar fi spus probabil un consilier slugarnic, care l-ar fi întâlnit pe scări.
Ceea ce mă aduce la o altă problemă pe care o consider gravă: consilierii lui Klaus Iohannis. Care sunt fie din cale afară de proști, fie reduși la tăcere de președinte. Merg cu tărie pe a doua variantă. Nu cred că există român trecut de 35 de ani care, văzându-l pe președinte cu acea căciulă, să nu se fi gândit să-i spună: ”șefule, n-ai alta, o să zică lumea că ești Ceaușescu!”. Așadar, cum a ajuns Iohannis în piață cu acea căciulă? Cum de nu l-a văzut soția? Cum de nu i-a atras atenția niciun consilier? Cred că toți cei care îi puteau face observație au preferat să tacă. Pe ideea: ”dacă îi spun ceva o să se uite urât la mine, o să mă repeadă, mă ia la ochi, îmi pierd munca, mai bine tac”. Nu există pericol mai mare pentru un lider, indiferent dacă el conduce doi oameni sau douăzeci de milioane, decât momentul acela când oamenii cu care lucrează nu-i mai spun când greșește. Când sare calul. Din acel moment, liderul este pierdut. El nu știe, dar când nu mai are alături de el oameni de nădejde, care să-l înfrunte, care să-l aducă cu picioarele pe pământ, e terminat.

Așadar, ce se vede dincolo de căciula președintelui Iohannis? Eu văd aroganță. Multă aroganță. Aroganță în stare pură. Aroganță confirmată de nevoia de confort a președintelui, de modificările cerute la reședința sa, de concediile prelungite pentru care nu dă socoteală, de nevoia permanentă de liniște, de programul atât de lejer, de lipsa de transparență a acestuia, de felul în care a ajuns să conteste decizii judecătorești definitive, pe motiv că ele au fost influențate de presă, de mersul în coloane oficiale zgomotoase, chiar și după #Colectiv, de scârba afișată în relațiile cu presa, când are tendința de a-i certa pe jurnaliști, de a-i lua la rost ca pe niște elevi, pentru ce întreabă, de faptul că nu consideră să comunice decât folosind rețelele sociale.

Sper să mă înșel, dar am impresia, studiind declarațiile și comportamentul președintelui, încă din campania electorală, de la acel ”ghinion” care ne-a aprins tuturor beculețele de panică, că Iohannis crede cu tărie că poporul român nu-l merită. Că poporul român nu e pregătit pentru un lider atât de măreț, cum este el. Că noi, optând pentru Iohannis, ne-am ales o căciulă prea mare. Sau că am venit la dânsul cu căciula-n mână, implorându-l să ne conducă.

A, să nu uit.
Am văzut și reacțiile oamenilor simpli, la gestul președintelui. Sunt împărțite. Cei care cred încă în Klaus Iohannis, destui (e bine că e așa, că oamenii mai găsesc încă forța de a crede cu tărie în cineva), îl cauționează, desigur, pe președinte. ”Dar ce-ai fi vrut să-și pună pe cap?”, întreabă ei. Nimic, eventual. Ar fi fost minunat să ne arate că are în cap atâta minte, cât să nu-și pună nimic pe cap. Așa ar fi fost de bun simț.
Cred că Iohannis ar trebui să învețe din ce i s-a întâmplat lui Băsescu. Până nu e prea târziu. Pentru că românii l-au iubit pe Traian Băsescu mult mai mult decât îl iubesc pe el. Și totuși, atât de puternic și de des a lovit Băsescu în această dragoste pe care i-o purtau românii, încât ea s-a transformat până la urmă în ură. Iohannis trebuie să înțeleagă rapid că fără suport popular este exact ce era Băsescu, pe finalul celui de-al doilea mandat: un bufon. Mă rog, în cazul dumnealui, un bufon robotizat. Iar pentru a ajunge să fii detestat de români e foarte ușor, mai ales când ești atât de rece și arogant. Apropo, cam cât de frig poate să-i fie unui om atât de rece?

51 comentarii

 1. Dragos, imi scot palaria (caciula) in fata ta pentru acest articol… da, aroganta da pe-afara la Iohannis!

 2. […] fel Pătraru are dreptate, consilierii președintelui sunt praf, nu l-au sfătuit cum trebuie sau el s-a îmbrăcat de capul […]

 3. Nu cred ca asta este vre-o p[roblema

   • ioan olteanudedolj

    Apai bre oameni buni Dragos este pamfletar,isi face omul treaba ca asta este meseria,dar voi ce postati toate tampeniile de ce va dezimformati unii pe altii?Purtati si voi o caciula ca Iohanis caci ,atunci cand a-ti intrat in cabina de vot a-ti uitat capul acasa.Mai bine stateati acasa ca tot mai bine era.De politica este pentru borfasi si votarea pentru carcotasi.Voi ce vreti?

   • Cred ca alegerea fu buna. Sa nu auda de cele 500 milioane care au fost cerute de armata, care armata, se pare a fi in razboi total cu toate tarile lumii, deasemeni si de cererea celor din Moldova ,unde NOI!!!! am mai cotizat cu 150 milioane( ne avand lei ,daram EURO) acum presu ,a avut caciula pe urechi,nu a auzit aceste cereri (obligatorii) E? nu ca-i bine/

 4. ca a-ti umblat cu caciula in mana sa va consuca cineva….a-ti avut numai banditi pe care i-ati sustinut si tinut in functii ani de zile pana n-au mai avut aproape ce fura !

 5. Mult zgomot pentru nimic. E iarnă, e ger, pui căciula pe cap să nu-ți înghețe creierul. Care ești șmecher și călit, stai cu capul gol dacă ai chef! Proverbul zice așa: „Nu haina face pe om.”. Iohannis are destule bube, nu e nevoie să ne mai luăm și de căciula lui. Faptele trebuie să i le analizăm, nu portul.

  • Care fapte? Căciula mi se pare mult mai interesantă, când vine vorba de Iohannis. Dar în seara asta, la emisiune, am vărbit și despre discurs… :)

  • La o persoana publica e important orice amanunt. Daca venea in bikini tot la discurs trebuia sa fim atenti? Eu zic ca la fel de importante sunt si mimica si limbajul trupului care emana o aroganta aproape tangibila….

 6. In poza asta, omul pare chiar fericit, mai ca plange. Haideti må, se simtea si omul bine si noi sarim repede la gatul, pardon, caciula lui. Poate se pregatea sa plece, poate sufera de migrene ingrozitoare, poate ii curge sange din nas la ger… N.a dat bine, „mititelul” (nu credeti ca s.a ingrasat peste măsură?) da’ eu cred ca prinde bine la „vax populi”. Doamna nu a optat pt basmaluta, nu?

 7. Buna seara !Felicitari pentru articol si felicitari pentru ceea ce realizati in fiecare emisiune.Ar fi putine de adaugat la cele scrise. As spune ca cei care l-au votat pe Klaus Iohannis si care acum in comentariile lor rgreta orele de asteptare in fata consulatelor si zecile,sutele de chilometri facuti pe strazi pentru a ajunge sa voteze NU au inteles ca ei au votat antiPonta in noiembrie 2014.Cred ca ar fi castigat oricine ar fi candidat contra lui Ponta.Dar mai trist este ca nici Iohannis nu a inteles ca a fost omul nepotrivit in momentul potrivit.Nu l-as acuza atat de mult de aroganta pe Iohannis .De ce?Are nationalitate germana,germanii s-au crezut mai mereu o rasa superioara,cred asta si in zilele noastre si Angela Merkel este cel mai bun exemplu,deci Iohanis din punct de vedere genetic este un demn reprezentant al nationalitatii sale.Tot nationalitatea sa il impiedica sa simta romaneste si sa refuze ajutorarea Moldovei semnand in schimb decretul pentru instituirea zilei limbii maghiare.In fine,astazi am pus o intrebare pr sit-urile care au publicat stiri despre Ziua Unirii cu Iohanis : doamna Carmen Iohannis,care l-a insotit pe presedinte in mai toate vizitele externe,cetatean de nationalitate romana,in timpul liber profesor de limba engleza cu jumatate de norma in Sibiu,sotie de presedinte prezent la o sarbatoare nationala ,unde a fost astazi ?Daca a lipsit din cauza frigului care nu-i permitea sa prezinte vreun model nou de rochie am si solutia!Fcem ca in fotbal(cu tenisul nu se poate ) unde finalela cupei intercontinentale (Europa vs.America de Sud) se joaca in Asia,mai precis in Japonia.Ne punem pe treaba,facem repede o lege care instituie sarbatorirea zilei Unirii intr-o tara calda,Iohannis o va semna fara sa-i tremure mana si GATAAAAAA!Ne ducem noi la Iasi si Focsani sa le mancam placintele si sa le bem tzuica si EI ,frumuseii sa stea la cald si sa ne vorbeasca prin Skype,Viber ,WhatsApp ca doar nu degeaba iubeste asa mult facebook-ul .Singurul inconvenient va fi acela ca abia intorsi din vacanta de o luna pentru sarbatorile de iarna trebuie sa se pregateasca pentru vacanta de ziua Unirii asa vreo saptamana,zece zile pentru ei, ca nu poti sa-i trimiti acolo pentru o zi -doua ca se streseaza si nu mai sunt eficienti la locul de munca si asa ar putea fi licentiati de Ciolos care cere acum cere performante la locul de munca.

 8. Toti pot sa isi dea cu presupusul ce face sau ce gindeste presedintele, unde a fost cit a stat, dar nimeni nu stie politica din spatsle usilor inchise, poate ca in vacanta de craciun au fost si alte intilniri la un alt nivel, nu uitati ca era i SUA, Johanis nu e Basescu care si acum iese la citatul cucosului sa dea el cu parerea sau ce a facut sau nu, in politica mondiala se face politica nu birfa de tv.si certuri , contre tv.asa cum a fost pina acum, Johanis nu da atentie la aceste birfe si isi vede de treburile tarii si mai ales atent la politicienii nostri care nu mai stiu de grija lui Johanis si nu stiu ce se mai intimpla la cotroceni, in ceea ce priveste caciula, Johanis a tinut discursul fara caciula, dar la gerul care a fost si-a pus-o dupa discurs, ca orice om, asta nu inseamna dispret sau indiferenta, iar caciula nu era din hastrahan ca a lui ceausescu, si nu ere neagra, ptr.cine nu a vazut bine, birfe de 2 lei la tv.ptr.retign am mai vazut, asta nu ptr.ca sint fan presedinte ci ptr.adevar, avem acum liniste dar ptr.unii din presa nu este bine nu mai au subiect de birfa, noroc cu basescu si coruptii

  • Asta zic, o să ne omoare liniștea. :))

   • Felicitari pentru emisiune, felicitari pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume! Urmaresc starea natiei cu multa placere, rad, dar in acelasi timp ma enervez, ma doare sufletul pentru ce se intampla in Romania. Am citit cateva comentarii de aici si am zambit. Nu am fost sa votez cand au fost alegerile pentru ca am considerat ca nu am pe cine sa votez. In cel priveste pe dl. Johannis intotdeauna am spus asa: nu cred in el deoarece nu inteleg cum un om care e primar in Sibiu (a fost un bun primar, asa am inteles) a venit la Bucuresti si intr-un timp atat de scurt ajunge presedinte?! Plus sa nu uitam de scandalul cu Crin Antonescu care zicea ca el l-a adus la Bucuresti si apoi i-a intors spatele. Stiti cum se spune: „fum fara foc nu exista”. Apoi ba ca s-a dus la Basescu, ba ca nu s-a dus …. Eu nu am avut incredere nici in el nici in Ponta. Legat de caciula :))) domnule Patraru atata vreau sa spun: ca sa-ti arati respectul fata de o natiune nu iti trebuie nici facultate, nici bunastare, iti trebuie educatie si bun simt, dar din pacate aceste doua lucruri lipsesc de la guvernantii nostri. Am citit pe Fb ca domnul ministru al sanatatii a afirmat ca daca romanii vor servicii medicale ca afara sa munceasca mai mult… deci sa plateasca mai mult. Da mult tupeu are!!! Daca vor bani mai multi de la cetateni guvernantii sa plateasca mai mult, adica sa dea si ei salarii ca afara … caci salariile sunt ca de Romania, dar preturile sunt ca de occident. O seara placuta si succes mai departe cu emisiunea!

  • Care-s „treburile tarii” de care are grija Presedintele? Despre ce „discurs” vorbiti? Johannis este un tip „plat” si „sec”. Era vorba de „transparenta”, de „schimbare”. L-au inlocuit cativa pe Ponta (nu ca n-ar fi meritat!) si….gata! am reintrat in „normal”.

 9. Daaa, destept articol, TARE! I-ai zis-o nene. E ‘Caciula-gate’! Vorba unui comentator de mai sus, „hai sa dam din fleanca”. E trist ca pune lumea botu’ la asemenea jurnalism de doi bani.

 10. Ma inclin in fata acestui domn, Patraru. Nu fac pasiuni si nu ma entuziasmez usor, dar am ajuns sa ma uit la ceas , sa nu-i pierd emisiunea. Te rugam, draga domnule Patraru, sa nu te pierzi pe drum. Si daca simti ca vor altii sa te ,, piarda” , sa ne spui. Zic ca mai suntem vreo 2-3 prin tara asta care am iesi in strada.

 11. Apropo de comportamentul Presedintelui actual…(sau a vre-unui pupincurist zelos!)
  In fiecare vineri, intre 15-15.30, coloana oficiala trece pe la Dedulesti (Arges), localitate situate intre Pitesti si Rm.Valcea, cunoscuta mai ales datorita micilor ce se pot manca la carciumile comasate intr-o anumita arie. Peste drum de carciumi, este o zona unde oprirea este interzisa (semnalizare clara!). Toata saptamana, cu exceptia perioadei amintite, legea este ignorata si in zona respectiva se bulucesc cateva zeci de autovehicule de diverse forme si marimi, lucru ce duce la strangularea circulatiei .Politia – nema! Ei, da` se face vineri… Brusc, legea isi intra in drepturi: cateva echipaje se infiinteaza de-a lungul traseului „alesului”, iar in zona cu pricina este, iarasi, pentru cateva zeci de minute, interzis sa opresti, lucru exprimat ce cei cativa agenti de politie care-ti fac semne disperate sa circuli… Ce misto e sa zici una la TV si sa te doara-n cur de lege (pardon) cand trebuie sa circuli pe soselele romanesti! Se poate verifica in fiecare vineri! Parol!

 12. Nu ştiu de unde are Klaus acea caciulă uriaşă ,cine i-a făcut-o, sau cine i-a cumpărat-o, cert este că îi vine ca dracu. Ceauşescu avea căciuli mai faine dar cred că nu mai sunt bune de purtat, din cauza moliilor. Acum, nu e sfârşitul lumii din cauza caciulii. Altele sunt problemele naţiei :
  -emigranţii au alocaţi bani mai mulţi decât pensionarii.
  -sunt mai mulţi beneficiari de pensii speciale decât cei cu pensii normale (pe principiul contributivitatii).
  -sărăcia la români a atins cote alarmante. Ultimii sau penultimii din UE. Nici nu ştiu ce căutăm în UE. Pentru clasament negativ , facut de ceilalţi ?
  -o ţară furată en-gros şi en-detail ,fără ca nimeni să plătească.
  Lista ar putea continua dar să nu-l uităm pe analfabetul izmănar, general cu 4 stele, doctor, formator de doctori, parlamentar, ex. ministru de interne, ex. viceprimministru, profesor universitar ,şef de partid etc. Se pare că i-a venit rândul să dea socoteală pentru toate abuzurile şi hoţiile făcute, deşi nu-mi fac mari iluzii. Nu ştiu ce se întâmpla dacă nu murea un poliţist din coloana oficială . Va fi protejat de Tariceanu, când va fi să dea votul Senatului, un ordinar cam de aceeşi factură. Mai bine se retrăgea la pensie, mai corect la pensii. Aşa cum, acum nu ştie din ce directii îi vin salariile ,la pensiile speciale va fi la fel. De militar, de parlamentar, de ministru etc. De cât a furat nu mai punem la socoteală.Halal analfabet român !!.

 13. Samoila Marius

  Când nu avem de ce sa ne luam , inventam subiecte, tara ăsta este plina de scriitori și oratori,
  Ete fix căciulă lui Iohanis este problema noastră sau căciulă lui este cauza problemelor noastre.
  Nu purtarea unei căciuli la -15 grade îmi pare semn DE proasta creștere ci discuția pe aceasta tema,
  Dar na …. omul poarta căciulă și prostul moare de grija lui 😉

  • Nu putem fi toți deștepți, trebuie să fie unii și proști.

  • Cei cu care era in hora erau in Bahamas sau erau adusi din Miercurea Ciuc de nu simteau cele -15 grade? Capul descoperit este semn de respect, ceea ce domnul Klawnus nu prea stie ce inseamna.

  • De se aborda -i rau ,de nu, iarasi dezastru, Prinos televiziunilor,radoi, presa ,ca altfel….. stam ca …… ,dormind in somnul necunoasterii, al prostiei. Selectia apartine DV. Functie de nivelul de cunoastere, intelegere,Accesati ori ba .Nu-i obligatoriu!

  • Mai draga Samoila Marius,
   Eu iti recomand sa mai citesti de cateva ori „discutia pe aceasta tema” si, poate, o sa vezi ca discutia nu e numai pe aceasta tema. Si daca, dupa ce citesti, tot pe ideile-ti personale ramai, iti recomand sa citesti de vreo 4-5 ori (cu voce tare) titlul „discutiei”. Daca nici dupa asta… atunci, asta e!

   Dragos (Patraru), tine-o tot asa! Felicitari!

 14. Patraru e obsedat de caciula……tara arde si baba se piaptana…..halal

 15. domnu Patraru EU VA APRECIEZ ADESEA CA AVETI SIMTUL UMORULUI SAU POATE ADEVARUL ESTE ALTUL CA SE INTIMPLA ADES SA SURPRINDETI PLACUT PRIN JOCURI DE CUVINTE SI IDEI CE ASCUND MULTA CRITICA DAR SI AMARACIUNEA UNUI POPOR GREU INCERCAT CARE STIE SA SE BUCURE

  NU INTELEG UN LUCRU : VOI PUBLICATI NUMAI CEEA CE VA CONVINE VOUA SAU CHIAR SINTETI DREPTI SIIMPARTIALI SI PUBLICATI TOT CE VA ESTE SCRIS SPRE PUBLICARE .si atunci de ce refuzati sa imi publicati parerea mea proprie ? securistule despre ce duplicitate vorbesti cind aici este vorba de o parere ,cum poti fi asa analfabet?

  • Nu înțeleg. Eu aprob comentariile, nu înțeleg ce-ați pățit. Dacă sunt comentarii foarte lungi și le consider inutile le șterg. Ați lăsat așa ceva? :)

 16. Ei, bine, aflaţi cã mie mi se cam rupe de cãciula lui KWJ !!!
  Atâta știe, ardeleanu’, … atâta face !!!!
  Adicã știe cã in lunile anului care conţin litera „r”, trebuie, musai, sã ai cãciula, pe cap , cã in cap, oricum, n-are … nimic !?!

 17. Ilie Mihalteanu

  Domnule Patraru, ai cam dat-o-n bara cu alegerea in doua tururi de scrutin. Iata de ce :
  1.De cele mai multe ori cistiga si in turul 2 tot cel care a fost pe primul loc in primul tur;
  2.Alegerea in doua tururi nu este mai democratica, este mai ANTIDEMOCRATICA si DISCRIMINATORIE, deoarece la turul doi sint EXCLUSI toti ceilalti candidati, fiind admisi numai primii doi ;
  3.Nu este mai buna pt popor, deoarece noi suportam cheltuilie suplimentare, generate de organizarea unui alt doilea tur ;
  4.Schimbarea regulilor in timpul jocului { asa cum solicita PNL si Iohannis acum } nu este democratica, mai ales ca nu aduce nimic mai bun decit legea, caci acel „mai bun” invocat de dumneata si de PNL se refera doar la „mai bun” pt PNL nu pt poporul roman ;
  5; Radio Sant sustine ca Oprea este executat de DNA deoarece nu sustine abrogarea legii alegereii intr-un singur tur, asa cum vor Iohannis si PNL, decei DNA a devenit instrument de sanataj, manipulat de Iohannis si de PNL ;
  6.Stiam ca TVR nu este o televiziune publica, fiind un post privat al asa-zisei case regale si al PNL, deoarece Margareta Duda si fruntasii PNL cenzureaza toate stirile politice ale TVR, ca si incazul de fata, deci dumneata nu esti aparatorul democratiei, asa cum ai pledat luni seara la emisiune, ci ai devenit un umil propagandist al puterii si al conducerii televiziunii PRIVATE TVR, care a devenit postul tv al asa-zisei case regale…
  …Greu la deal cu democratia… Mai ales cind esti sclavul unor forte oculte… Nu-i asa, smechere ? :Succesuri1″

  • Domnule, v-aș fi șters direct comentariul, dacă explicațiile dumneavoastră nu erau atât de stupide. N-aveți dreptate deloc, dar deloc. Dacă era valabil 1., Ponta era președinte. La 2, explicația e atât de tembelă, că nici nu se poate comenta. 3. Deci, ce costă nu e bun pentru popor? Complet idiot! 4. Reiese de aici doar că sunteți pesedist. În rest, nu e o explicație care să vă ajute. 5. Radio șanț e radio șanț, din nou, o prostie. 6. Aici, deja cred că aveți nevoie de un specialist. Un psihiatru, vă recomand. Deci, dacă-mi permiteți și mie o concluzie, sunteți de-a dreptul cretin, domnule!

 18. @Patraru: bine rau 😀 ultima propozitie! As adauga si parvenit.
  @flesh & acciduzzu: se pare ca nu cunoasteti activitatea lui Clown Ciolannis cat a fost primar in Sibiu –centura praf si re-re-„reparata” continuu, in timp ce el schimba anual BMW-urile cu numere de Brasov, de la sefu’ cu firma in Otopeni.
  Ma repet, un parvenit+atarnator !

 19. Domnule Dragoș Pătraru vă felicit. Combateți bine. Atâta timp cât aveți emisiunea ”Starea nației” consider că suntem încă pe drumul bun. Cu politica și politurcii noștri suntem pe jos. E tare și rubrica ”Vax populi” facem haz de necaz.
  PS: Dragoș Vodă și-a lui ceată/Toți voinici cu fruntea lată…(poate puneți de-un partid)

 20. Imi place ce faci domnule Dragos Patraru. Fie ca este luat ca si amuzament, fie ca este luat si in serios, articolul place sau starneste interes. Bravo, profiat cat poti, incearca sa iti creezi avantaje materiale cat tine. Pina la urma urmei, toata lumea trebuie sa traiasca cumva, sa munceasac sau sa intreprinda, sau sa presteze CEVA pentru care sa primeasca CEVA, de obicei bani, insa unii mai primesc si produse in natura(e.g. alimente, materiale de constructiie,cadouri de diverse valori etc).Practic asta inseamna viata,nu? Bine ar fi sa se schimbe personajele si sa aveti subiecte sa puteti sa va asigurati traiul cat mai decent. In rest unii stiu mai multe alti mai putine in functie de educatie si de interesul acordat unui domeniu. Nu va faceti insa griji in privinta celor ce ne conduc, au toti un numitor comun: Securitetea, transformata in SRI si alte servicii de genul asta.Convingerea mea este ca nu se intampla numai in tara noastra. Nu e vorba ce conspiratia mondiala ci pur si simplu asa se conduce lumea.

 21. Dragos (Patraru)! Ti-a scapat, cumva, in spusele presedintelui Iohannis acel „sistem de invatamant EFICENT si performant” ? Eu l-am ascultat de vreo 5-6 ori, si tot asa mi-a sunat.
  Hai, la revedeu ! :-)

 22. Tina Margineanu

  Domnule Patraru, rar pierd o emisiune a dvs – facem haz de necaz – dar,adesea,imi spun ca tot hazul asta nu foloseste la nimic daca asistam neputinciosi cum totul se duce de rapa…… am aflat atatea faradelegi ale scumpilor nostri politicieni taxati in emisiunea dvs cat si in ziarul *Catavencu*, ne bucuram ca existati dar, este o bucurie de moment, radem-plangem, dar….cand ne gandim mai bine, ne spunem ca e ca in zicala *cainii (nici o aluzie la voi,asa e zicala !) latra, ursul(cu CACIULA lui) merge*……. deci, domnilor , aratati tuturor RUSINEA ce a iesit de sub CACIULA cu pricina: GRESELILE facute din INTERES (sant multe), dar printe care UNA mi se pare cea mai flagranta, cea mai injositoare si cea mai departata de LUCRUL BINE FACUT – este de a da o recompensa pentru ONOARE SI MERITE DEOSEBITE uneia care este la o distanta cosmica de acestea, dar f.aproape de persoana cu interest national si care, ca in lantul slabiciunilor, f. aproape de INTERESUL purtatorului nabadioasei caciuli…….. trebuie sa faceti ceva ca rusinea asta sa dispara si medaliile sa ajunga la atatia oameni merituosi care exista in Romania ! MULTUMESC PTR” STAREA NATIEI” si pentru ZIARUL „CATAVENCU” , ambele facute cu mult talent…..viata lunga

  • Cațavencii, nu Cațavencu, iar acolo, la ziar, contribuția mea este minimă, aproape că nu există. Trimit câte un text, din când în când.
   Mulțumesc pentru mesaj, cred că ne luați mult prea în serios. Adică, noi doar semnalăm, folosind uneltele umorului, ceea ce se întâmplă. Mai departe, e treaba fiecăruia dintre noi să încerce să fie o persoană mai bună. Și să voteze în cunoștință de cauză. :)

 23. Tina Margineanu

  dl.Patraru,situ ca nu puteti sa indreptati faradelegile clasei politice romanesti, situ si asta nu scade cu nimic calitatea emisiunii dvs, dar, ma gandesc ca, prin repetarea faradelegii la emisiune, poate atrageti atentia cuiva, care are puterea sa indrepte; tot speram si noi ca se va intampla ceva bun…. in ce priveste *catavencii* eu nu stiu ziarul, citesc pe internet ce scrie Academia Catavencu ….. santeti de admirat si va doresc sa nu iertati nici o faradelege ! (nu inteleg dece adressa mea ramane afisata, nu ma pricep)

Adaugă un comentariu